Overnatting og bekvemmeligheter - Overnatting og bekvemmeligheter
0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

Det finnes overnattingsmuligheter over hele Norge, men hva som tilbys er høyst ulikt. Noen steder er det bare små campingplasser der du kan slå opp telt, parkere bobil eller campingvogn eller kanskje leie en hytte. Andre steder finner du store hoteller med eksklusive rom og suiter. Storbyene har selvsagt størst utvalg innen overnatting, og jo lenger vekk fra et bysentrum du er, desto vanskeligere kan det være å finne et overnattingssted. Noen steder i Norge er det til og med vanskelig å finne enkle bekvemmeligheter som toaletter. Det har dessverre ført til litt tilgrising ved enkelte populære turiststeder.

Tenk før du drar

Overnatting og bekvemmeligheter 2 - Overnatting og bekvemmeligheter

Dersom du planlegger ferien godt, kan du unngå å stå uten et sted å overnatte. I høysesongen bør du bestille rom tidlig, dersom du vil overnatte på hotell eller på private overnattingssteder. De mest populære campingplassene har også en tendens til å være overfylte for eksempel i fellesferien. Tenk gjennom reiseruten din. Kan du overnatte på steder i nærheten, der det er færre turister? Eller kanskje du kan dra utenom fellesferien. Kjenner du noen som bor i nærheten av stedet du skal besøke? Kan du kanskje overnatte hos dem, eller i hvert fall parkere bobilen på gårdsplassen deres i stedet for på en campingplass? God planlegging vil også gjøre det lettere å finne steder å stoppe for å gå på toalettet. Se på kartet før dere drar. Hvis det er langt mellom bensinstasjonene, bør dere benytte sjansen til å spise, gå på toalettet og ta en pause ved hver bensinstasjon. Da slipper dere problemer med at det blir langt til neste toalett. Sjekk også hvilke rastesteder som har toalett, vaskemuligheter og lignende.

Senk forventningene

Overnatting og bekvemmeligheter 1 - Overnatting og bekvemmeligheter

Hvis du drar på storbyferie, bør du forvente å finne alt av bekvemmeligheter. Det samme gjelder når du besøker småbyer og tettsteder rundt omkring i Norge. De fleste av dem har offentlige toaletter, hoteller og overnattingssteder innen bygrensen. Reiser du ute på landet, langt fra byer og populære reisemål, bør du derimot senke forventningene litt. Der er det ikke sikkert det bor spesielt mange, og det er neppe marked for å drive campingplasser og hoteller der. Da kan du ikke forvente å finne verken hoteller, spisesteder eller andre bekvemmeligheter. Kanskje har de ikke engang en butikk. Derfor bør du sjekke først, og være forberedt på at du ikke finner alt du er vant til overalt.

happy - Overnatting og bekvemmeligheter
Happy
0 %
sad - Overnatting og bekvemmeligheter
Sad
0 %
excited - Overnatting og bekvemmeligheter
Excited
0 %
sleepy - Overnatting og bekvemmeligheter
Sleepy
0 %
angry - Overnatting og bekvemmeligheter
Angry
0 %
surprise - Overnatting og bekvemmeligheter
Surprise
0 %