Turisme i Norge - Turisme i Norge
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Turismenæringen har slitt en del under pandemien. Det gjelder ikke bare i Norge, men over store deler av verden. Her i Norge er det først og fremst de utenlandske turistene som har vært borte under pandemien, men alt tyder på at turismen tar seg opp igjen i 2022.

Utenlandske turister er tilbake

Turisme i Norge 2 - Turisme i Norge

Sommeren 2022 kan igjen by på et oppsving for turiststedene, for nå er de utenlandske turistene tilbake for fullt. Det er ventet rekordmange cruiseskip til norske havner. Noen av disse har med turister som måtte utsette norgesferien på grunn av pandemi. Andre båter har lagt om planene sine. Det er for eksempel flere båter som skulle dratt til Svartehavet som i stedet legger ferden nordover, fordi krigen i Ukraina gjør Svartehavet til et utrygt sted. Et par båter har allerede blitt truffet av raketter, og en turistby som Odesa er ikke lenger et trygt sted å besøke.

I tillegg til rekordmange cruiseturister, er det ventet mange fisketurister og folk som gjerne vil til norske fjorder, til Nordkapp eller på storbyferie i Norge. Mange festivaler, utendørsteater og andre arrangementer er også tilbake for fullt i år, og de bidrar til å lokke til seg turister fra nært og fjernt.

Nordmenn har oppdaget Norge

Turisme i Norge 1 - Turisme i Norge

Under pandemien var det mange nordmenn som la ferien til Norge, En stor andel nordmenn oppgir at de vil fortsette med dette også i 2022. De har oppdaget at Norge har mye å by på, ikke bare for de som liker fjell og fjord. Det er rett og slett mange aktiviteter du kan drive med over hele landet. Mange nordmenn kommer nok til å dra til utlandet, men andelen som bare vil til utlandet er relativt liten. De fleste vil enten legge hele eller deler av ferien til Norge. Alt i alt er det altså godt nytt for den norske reiselivsnæringen, og det trengs etter to vanskelige år.

happy - Turisme i Norge
Happy
0 %
sad - Turisme i Norge
Sad
0 %
excited - Turisme i Norge
Excited
0 %
sleepy - Turisme i Norge
Sleepy
0 %
angry - Turisme i Norge
Angry
0 %
surprise - Turisme i Norge
Surprise
0 %